شبکه های اجتماعی از دیرباز مورد توجه کاربران ایرانی بوده است. همه ما در طی سالهای گذشته در اکثر آنها عضو بوده ایم و از امکانات آنها بهره بردهایم. با ظهور اینستاگرام و کوچ کاربران ایرانی از فیسبوک به آن، این شبکه اجتماعی بسیار مورد توجه قرار گرفت. کاربران عادی ، تولیدکنندگان محتوا و صاحبان کسب و کارها روزانه ساعتها در اینستاگرام وقت میگذرانند. به مرور زمان، فرهنگ اینترنتی دستخوش تغییراتی شد و باورهای و رفتارهای غلط و آزاردهنده در این شبکه اجتماعی شکل گرفت که به بعضی از آنها میپردازیم:
تکه تکه کردن ویدیو به ۱۰ قسمت در اینستاگرام :
بسیاری از تولیدکنندگان محتوا در ایران ، بجای پست کردن ویدیو در فرمت IGTV ، ویدیو را به ۱۰قسمت تقسیم میکنند. شک نکنید این افراد، دلسوز شما نیستند. اینها [در ذهن خودشان] ، برای گرفتن فالوور بیشتر دست به این حرکت اشتباه میزنند در حالیکه اصلا چنین چیزی منطقی و درست نیست و این مدل ویدیو گذاشتن، نه تنها تاثیری در فالوور گرفتن ندارد،بلکه باعث ایجاد آنفالو در صفحه می شود. تجربه نشان داده است پستهای IGTV همانند سایر پستها share میشوند و به اکسپلور میروند. این افراد از به زحمت انداختن خودشان و آزار دادن چندصد هزار فالوورشان لذت میبرند. حاضر هستند ، وقت زیادی صرف کنند و ویدیوهایشان را به ۱۰قسمت تقسیم کنند و آن را روی پیج پست کنند. از آنطرف کاربرها برای ورق زدن این ویدیوهای طولانی ، اذیت میشوند. و از نعمت تایمبار، pause کردن و تماشای ویدیو درحالتFullScreen محروم میشوند. این افراد باورهای غلطی دارند و حاضر به اصلاح رفتار اشتباهاشان هم نیستند. روش ۱۰تکه کردن ویدیو در هیچ جای دنیا رایج نیست و کاربران حرفهای و کاربلد در سراسر دنیا، خوب میدانند که روش صحیح درج ویدیوهای طولانی در اینستاگرام، فرمت IGTV است.
نگذاشتن قیمت در پیج اینستاگرام :
پیج های زیادی هستند که از درج قیمتها خودداری میکنند. این افراد از کاربرانی که در کامنت قیمت پرسیدهاند ، از تکتک آنها میخواهند برای اطلاع از قیمتها پیام دایرکت ارسال کنند. یک کاربر چند بار میتواند سوال بپرسد ؟ یکبار ؟ دوبار ؟ سه بار ؟ چرا قیمت نمیگذارید ؟از چه کسی میترسید ؟ از رقیب ؟ اشتباه میکنید. از کاربرانتان بترسید. چون کاربری که در پیج شما احساس راحتی نکند، بزودی پیج شما رو ترک خواهد کرد.اگر محصول شما هرروز متناسب با نرخ دلار نوسان قیمت دارد ، حق دارید. ولی برخی پیجها مانند استخرها یا دندانپزشکان زیبایی، از درج قیمت میترسند. مبادا رقیب با قیمت ارزانتر مشتریهای آنها را بدزدد! بی آنکه بدانند رقیب با پیج فیک داخل همه پیجها هست!
پرایوت کردن پیجهای بزرگ و پیجهای کاری :
تعدادی از پیجهای بزرگ اینستاگرام ، پیج خود را پرایوت میکنند. نتیجه این کار، آزار و اذیت کاربران است. این دوستان پستهایشان را از shareکردن و رفتن به explore محروم میکنند و کاربران را هم عصبی و کلافه میکنند. فکر میکنند ورود کاربران غریبه به پیج، باعث درج کامنتهای مخرب میشود، درحالیکه میتوان به آسانی جلوی این کار را گرفت! از طرفی صاحبین پیجهای کاری معتقدند رقبا برای آمارگیری وارد پیجشان میشوند! صاحب کسبوکار گرامی! رقیب برای گرفتن آمار ، با پیجهای فیک، با عکس و اسم خوشگل وارد پیج شما میشود. چه پیجت بسته باشید و چهباز، کار خودش را میکند. پس باز بگذار و فالوورهایت را زجر نده!
گذاشتن استوری بیش از حد :
استوری قابلیت خوبی برای share کردن لحظاتمان با دیگران است. اما عدهای بسیار زیاده روی میکنند. به عنوان مثال تعداد زیادی اسکرینشات از چتهای دایرکت یا یک مجموعه استوری ۵۰ قسمتی از کنسرتی که رفته اند را استوری میکنند. فرهنگ اینترنتی حکم میکند در این کار زیاده روی نکنیم. بهترین رفتار مقابله با این حرکت، تحریم کردن این افراد به روش mute کردن استوریشان است.
خروج اجباری کاربر از پنل کاربری سایت :
اگر شما در اکانت فیسبوک ، دیجیکالا ، بلاگ اسکای یا جیمیل خود ،یکبار login کنید و پس از یک هفته یا حتی یک ماه، مرورگر خود را باز کنید، همچنان حساب کاربری شما login مانده است و به راحتی میتوانید به حساب کاربریتان دسترسی داشته باشید. اما بسیاری برنامه نویسان ایرانی برای آنکه سیمرغ بلورین امنیت سایت را از آن خود کنند و بگویند ما خیلی خفن هستیم، از قصد کاری کرده اند که حساب کاربری شما بعد از ۱ساعت استفاده نکردن بصورت خودکار از سایت logout شوید! وطنم پارهی تنم!
لطفا به حقوق کاربران احترام بگذاریم و آنها را اذیت نکنیم. همه با هم برای بهترکردن فرهنگ اینترنتی کشورمان تلاش کنیم.