گزینه focus mode در اندروید یا همان حالت تمرکز گزینه جدیدی در گوشیهای اندروید است، با هدف متمرکز نگه داشتن کاربر روی انجام کار طراحی شده تا بدین صورت فعالیتهای دیگر گوشی باعث پرت شدن حواس کاربر نشود. به صورت پیش فرض، دو پروفایل برای این حالت تعریف شده: وقت کار (Work Time) و وقت من (Me Time). هر کدام از آنها لیستی از برنامهها را برای شما به نمایش در میآورند که میتوانید آنها را ویرایش کرده و تنظیماتی که مد نظرتان هست را روی آنها اعمال کنید.
برای مثال در حالت «وقت کار» میتوانید برنامه Phone یا تلفن، ماشین حساب، تقویم، تنظیمات و یا هر چیز دیگری که میخواهید حین کار از آنها استفاده کنید به لیست اضافه کنید. برنامههایی که در لیست حضور ندارند هم به حالت تیره در میآیند و در منوی خانه یا به عبارتی در صفحه اصلی گوشی از دسترس خارج میشوند تا اینکه حالت تمرکز را خاموش کنید.
زمان روشن بودن حالت focus mode اندروید ، حتی ویجتهای روی صفحه هم که به برنامههای مسدود شده (خارج از لیست برنامههای مورد نیاز) وابسته هستند در صفحه اصلی گوشی از دسترس خارج خواهند شد. برای مثال اگر از برنامه تقویم در گوشی استفاده میکنید و برای آن ویجت خاصی وجود دارد که روی صفحه اصلی آن را اضافه کردید، اگر در لیست برنامههای مورد نیاز حالت تمرکز، تقویم را انتخاب نکنید و این برنامه در منوی اصلی از دسترس خارج شود، اجازه دسترسی به ویجت آن را هم نخواهید داشت. همچنین گزینهای هم وجود دارد که به شما امکان ذخیره پروفایل را میدهد. بدین ترتیب هر بار نیازی ندارید به منوی برنامهها رفته و تک تک آنها را انتخاب کنید.
البته حالت تمرکز در گوشیهای دیگر ممکن است متفاوت باشد. برای مثال در گوشیهای شیائومی که از رابط کاربری MIUI 11 استفاده میکنند، فعال کردن حالت تمرکز برای مدت زمان خاصی، تنها اجازه برقراری تماس اضطراری، استفاده از دوربین و پاسخ دادن تماس دریافتی را به کاربر میدهد. شیائومی در نظر دارد با این قابلیت بتواند به کاربران کمک کند تا کمی از گوشی هوشمند خود فاصله بگیرند.
منبع :دیجیکالامگ