استیکینگ به فرآیندی گفته میشود که فرد با در اختیار گذاشتن داراییهای خود برای آن شبکه، به انجام عملیاتهای بلاکچین کمک میکند. در واقع در این روش افراد با دارایی خود، امنیت شبکه را تامین میکنند، ضمن این فرآیند، به دارنده دارایی، پاداش داده میشود.
مزایای استیکینگ چیست ؟
- افزایش امنیت و ثبات بلاکچینی که از آن پشتیبانی میکند
- نیاز نداشتن به دستگاههای استخراج (ماینر)
- استیکینگ یک درآمد غیرفعال است
- کمک به کاهش مصرف انرژی
استیکینگ یک منبع درآمد قابل پیشبینی است که میتوانید سود خودتان را از استیک ارز مورد نظر محاسبه کنید و برای استیکینگ آن تصمیم بگیرید. ارزهای استیک شده تنها تحت تاثیر نوسانات قیمت بازار قرار دارند (برخلاف دستگاههای ماینر که بعد از مدتی کارایی و ارزش خودشان را از دست میدهند و ممکن است نیاز به تعمیرات و سرویسهای دورهای داشته باشند)
پیشنهاد ما : استیکینگ در صرافی کوینکس
معایب استیکینگ چیست ؟
۱- پروسه قفل کردن ارز دیجیتال:
وقتی یک ارز دیجیتال را استیک میکنید، آن رمز ارز به حالت قفل تنظیم میشود. در این مدت نمیتوانید رمزارز استیک شده را جابجا یا معامله کنید. این مورد در اکثر رمزارزها مانند ترون TRX صدق میکند. ولی بعضی توکنها نیازی به قفل کردن ندارند و روش های خاصی برای بررسی موجودی و وضعیت استیک در کیف پول شما را دارند.
۲- نقدینگی و نوسانات بازار :
رفتار قیمت در بازارارزهای دیجیتال قابل کنترل نیست. ممکن است در عرض چند ثانیه بالا یا پایین شود و وقتی توکنهای شما قفل شوند، جز تماشای بازار هیچ کری نمیتوانید انجام دهید!
همچنین خطراتی وجود دارد که توکنها،نقدینگی (ارزش) خودشان را از دست بدهند و در نتیجه قیمتشان افت کند.
۳-کمیسیون تایید کننده یا ولیدیتور Validator :
در الگوریتم اثبات سهم،یک سری ولیدیتور وجود دارد که وظیفه تایید تراکنشها را به عهده دارند. ولیدیتورها در ازای کاری که انجام میدهند،درصدی را به عنوان کمیسیون (یا کارمزد) از کاربر دریافت میکنند.ولیدیتور میتواند در هر زمای این درصد را بدون اطلاع به کاربر انتخاب کند یا تغییر دهد.
سود استیکینگ چقدر است ؟
سودی که در ازای استیک یک ارز دیجیتال دریافت می کنید به مواردی مثل : مقدار ارزی که استیک میکنید، مدت زمانیکه ارز را استیک میکنید و میزان کل ارزدیجیتالی که در شبکه قفل شده باشد بستگی دارد.
پربازده ترین و پر سودترین ارز های دیجیتال برای استیکینگ :
- کیک Cake با بازدهی سالانه ۱۰۰ تا ۱۰۵ درصد
- نبلیو Neblio با بازدهی سالانه ۳۰ تا ۳۳ درصد
- پاندی ایکس PandiX با بازدهی سالانه ۱۹ تا ۲۰ درصد
- زیلیکا Zil با بازدهی سالانه ۱۴ تا ۱۶ درصد
- پولکادات Dot با بازدهی سالانه ۱۳ تا ۱۴ درصد
- اتم Atom با بازدهی سالانه ۹ تا ۱۰ درصد
- اواکس Avax با بازدهی سالانه ۹.۵ درصد
- اتریوم Eth با بازدهی سالانه ۸ تا ۹ درصد
- الگورند Algo با بازدهی سالانه ۷ تا ۸ درصد
- تزوس Tezos با بازدهی سالانه ۵ تا ۶ درصد